İmalat Sektörüne Özel İhracat Destekleri
İmalat Sektörüne Özel İhracat Destekleri
İhracat Destekleri Nedir?
İhracat yapan ya da ihracata başlamak isteyen firmaların, ihracat oranlarını artırmak için yaptıkları harcamaların desteklendiği bir programdır.
Ticaret Bakanlığı’nın ihracat desteklerinin temel amacı, firmaları ihracatını artırarak uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale gelmesini sağlamaktır. Bu destekler, firmaların yurt dışına açılmasını kolaylaştırırken aynı zamanda döviz gelirlerini artırarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmayı hedefler.
Devlet teşvikleriyle ihracatçının yurt dışı pazarları tanımak, ürün ya da hizmet tanıtmak, fuar, vb. etkinliklere katılmak, network geliştirmek ve satış oranlarını artırmak için gerçekleştirdikleri faaliyetlerin harcamaları %50 ile %70 oranında desteklenmektedir. Firmalar Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri ile yurt dışı pazarlara daha kolay açılması ve yurt dışı pazarlarda tutunmaları kolaylaşır. İhracatçılara devlet teşvikleriyle önemli oranda finansal destek sağlanmış olur.
Hizmetimizin Kapsamı
Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri konusunda; destek kapsamına alınacak ihracata dönük faaliyetlerinizi belirliyor ve Bakanlık ön onay sürecinden destek ödemesinin şirketinize ulaşmasına kadar geçen tüm süreci yönetiyor, gereken işlemleri gerçekleştiriyoruz.
Mal İhracatı Destekleri
Yurt Dışı Fuar Desteği: Bir takvim yılı içinde başlayan en fazla 5 fuar katılımı desteklenir. Yurt dışı fuar desteğe esas tutarı, metrekare başına yaklaşık toplam maliyetin %75’i olarak belirlenir. Yurt dışı fuar katılımcılarına fuar bazında ödenecek destek tutarı 150000-750000 TL dir.
Yurt İçi Fuar Desteği: Yılda en fazla 3 fuar katılımı desteklenir. Fuar yer kirası ve stant masrafları için ödenen fatura giderleri %50 oranında, 80.000 TL’ye kadar desteklenir.
Tanıtım Desteği: Yurtdışındaki TV/Radyo, İnternet, Basılı Tanıtım, İç ve Dış Mekânlarda Gerçekleştirilen Tanıtım, Özel Tanıtım Giderleri ve Diğer Tanıtım Harcamaları desteklenir
Yurt dışı birimi bulunan şirketlerin, Türkiye’de üretilen ürünler ile ilgili yurt dışında gerçekleştirilen tanıtım ve pazarlama giderleri %50 oranında ve yurt dışı biriminin bulunduğu her bir ülke için yıllık 2.500.000 TL’ ye kadar desteklenir.
Yurt dışı birimi bulunmayan ancak yurt içi marka tescil belgesi olan ve tanıtım yapacağı ülkede marka tescil belgesine sahip ya da marka tescil başvurusu yapmış şirketlerce Türkiye’de üretilen ürünlerle ilgili olarak yurt dışında gerçekleştirilen tanıtım ve pazarlama giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla 4.000.000 TL’ye kadar desteklenir.
Birim Kira Desteği: Şirketlerin Türkiye’de üretilen ürünlerin pazarlandığı yurt dışı birimlerinin kira giderleri ile paylaşımlı ofislere ilişkin üyelik giderleri, her bir birim başına yıllık 2.000.000 TL’ye kadar %50 oranında desteklenir.
Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği: Şirketler tarafından gerçekleştirilen pazar araştırma faaliyetine (yeni ihraç pazarları yaratılması ve geleneksel pazarlarda pazar payımızın artırılması için yurt dışı pazarlar hakkında bilgi sağlamak ve potansiyel alıcılarla iş görüşmeleri yapmak amacıyla yurt dışında gerçekleştirilen araştırma seyahati) ilişkin ulaşım ve konaklama giderleri, %50 oranında ve faaliyet başına en fazla 100.000 TL’ye kadar desteklenir.
Yurtdışı Marka Tescil Desteği: Şirketlerin yurt içi marka tescil belgesine sahip oldukları markalarının yurt dışında tescili ve korunmasına ilişkin giderleri, %50 oranında ve yıllık 750.000 TL’ye kadar desteklenir.
Pazara Giriş Belgesi Desteği: Şirketlerin üretimini ve ihracatını yaptıkları ürünlere ilişkin aldıkları pazara giriş belgeleri ile ruhsatlandırma ve kayıt işlemlerine ilişkin giderleri, %50 oranında ve şirket başına yıllık 4.000.000 TL’ye kadar desteklenir.
MB Danışmanlık
Adres
Adalet Mah. Manas Blv. No: 39 Ofis No: 3408 Bayraklı/ İZMİR
Telefon
0850 255 14 71
info@mbdanismanlik.com.tr
Vergi No
1840497096